Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Innovatiesubsidies WBSO en RDA

Op het gebied van innovatie bestaan er verscheidene regelingen van  de Europese, nationale en decentrale overheid. De criteria en voorwaarden verschillen per regeling. Twee landelijke innovatiesubsidies die veelvuldig worden benut door organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur zijn de WBSO en RDA.

Innovatiesubsidies WBSO en RDA

WBSO en RDA -innovatiesubsidies

Wanneer uw organisatie zich bezighoudt met de ontwikkeling van een nieuw product, productieproces of nieuwe programmatuur, kunt u daar mogelijk een subsidiebijdrage voor ontvangen.  De WBSO en de RDA verlagen enerzijds de loonkosten van speur- en ontwikkelingswerkzaamheden en anderzijds de kosten van materiaalverbruik ten behoeve van de realisatie van een prototype-product. De belangrijkste voorwaarde is dat het nieuw te ontwikkelen product of productieproces technisch nieuw is voor de eigen organisatie. Voor deze regelingen doet het er niet toe of het type product of productieproces al eerder is ontwikkeld door concurrenten; uitgangspunt is het kennisniveau van de eigen organisatie. Per 1 januari 2016 is de RDA geïntegreerd in de WBSO en daarmee als zelfstandige regeling komen te vervallen. Uitgebreide informatie over de WBSO leest u op onze WBSO-pagina.

Ontwikkelt u voor het eerst een bepaald product, productieproces of bepaalde programmatuur? Dan bestaat er een reële kans dat het ontwikkelingstraject in aanmerking komt voor de innovatiesubsidies WBSO en RDA. Wij kunnen een vrijblijvende screening voor u uitvoeren. Indien zich kansen voordoen kunnen wij op basis van ‘no-cure, no-pay’ een aanvraag voor u opstellen.

Meer informatie? -innovatiesubsidies

Subsidiebureau Nederland heeft ruime ervaring met het opstellen en indienen van subsidieaanvragen voor de WBSO en RDA. Daardoor zijn wij in staat om een subsidietechnisch goed onderbouwde aanvraag op te stellen.

Neemt u contact met ons op voor meer informatie over de innovatiesubsidies WBSO en RDA.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten