Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Innovatiesubsidies voor de agrarische sector

Geplaatst op oktober 17th, 2013 by Subsidiebureau Nederland

Akkerbouwers en tuinbouwers met een vernieuwend idee binnen de sector komen mogelijk in aanmerking voor een bijdrage vanuit het ‘Innovatiefonds voor telers’. Zij kunnen profiteren van een financiële beloning en maken daarnaast kans op de jaarlijkse award. Daarnaast kan in bepaalde gevallen van aanvullende innovatiesubsidies voor de agrarische sector gebruik worden gemaakt.

Innovatiefonds voor telers

Het ‘Innovatiefonds voor telers’ stimuleert innovatie bij agrarische ondernemers in de akkerbouw en tuinbouw. Zij maken kans op een financiële beloning voor vernieuwende ideeën op het boerenerf. Het Innovatiefonds wil telers stimuleren om deze expertise met anderen te delen. Met de bijdrage kan het idee verder uitgewerkt worden. De subsidiebijdrage bedraagt maximaal € 10.000.

Innovatiesubsidie voor de agrarische sector

Overige innovatiesubsidies

Naast deze regeling bestaan er zowel op nationaal, regionaal en decentraal niveau subsidieregelingen op het gebied van productinnovatie en innovatie van productieprocessen. Dankzij deze regelingen kunnen onder andere loonkosten en materiaalkosten in aanmerking komen voor een subsidiebijdrage, maar ook de kosten van een extern onderzoek zijn in bepaalde gevallen subsidiabel. De exacte mogelijkheden hangen onder meer af van de vestigingsplaats, de ondernemingsvorm en de aard en moeilijkheid van de projectactiviteiten.

Subsidiebureau Nederland kan een screening uitvoeren naar de subsidiemogelijkheden bij uw project. Deze screening kan deel uitmaken van het ‘no-cure, no-pay’-traject. In dat geval worden er voor de screening geen verdere kosten in rekening gebracht.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden bij uw project? Neemt u dan gerust contact met ons op.

This entry was posted on donderdag, oktober 17th, 2013 at 21:55 and is filed under Agrarisch. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten