Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Gemeente Subsidie

De Nederlandse gemeenten voeren landelijk beleid uit en zelf geformuleerd beleid. Om deze beleidsdoelstellingen te realiseren kan men verschillende beleidsinstrumenten inzetten, waaronder het subsidie-instrument. Veel gemeenten hebben daarom een breed scala aan subsidieregelingen welke zijn bedoeld voor organisaties die middels activiteitenprojecten of investeringen een bijdrage leveren aan het gemeentelijke beleid. Met name non-profit organisaties zoals stichtingen en verenigingen maken kans op een gemeentelijke subsidiebijdrage.

Grote gemeenten subsidiekansen

Hoewel de subsidiemogelijkheden per gemeente zeer uiteenlopen, zijn het met name de grote gemeenten die subsidie voor de aanpak van jeugdwerkloosheid verstrekken, subsidie voor culturele projecten, subsidie voor maatschappelijke projecten en subsidie voor duurzaamheidsinitiatieven. Wij hebben van de vier grootste Nederlandse gemeenten een overzicht opgesteld:

 • Subsidie Amsterdam
 • Subsidie Rotterdam
 • Subsidie Den Haag
 • Subsidie Utrecht

Projecten die in aanmerking komen voor een gemeentelijke subsidie, maken veelal ook kans om een bijdrage te ontvangen vanuit één of meerdere vermogensfondsen. Het is belangrijk dat de verschillende aanvragen op elkaar worden afgestemd. Tijdens het opstellen van een subsidieaanvraag houdt Subsidiebureau Nederland hier rekening mee.

Subsidiekansen benutten?

Benieuwd of uw project in aanmerking komt voor een gemeentelijke subsidie en/of andere regelingen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende subsidiescan. Wij kunnen het aanvraagtraject doorgaans op basis van no-cure, no-pay verzorgen.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten