Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Extra subsidie voor duurzame energie

Geplaatst op mei 25th, 2017 by Subsidiebureau Nederland

In de periode 2017 tot en met 2020 wordt €160 miljoen extra subsidie voor duurzame energie beschikbaar gesteld. Daarnaast worden de subsidiemogelijkheden uitgebreid voor een tweetal energiebesparingssubsidies. Dit heeft Minister Kamp van Economische Zaken bekendgemaakt. Het besluit om extra subsidie beschikbaar te stellen voor duurzame energie verruimt de subsidiemogelijkheden binnen de regelingen ISDE, STEP en de Subsidie energiebesparing eigen huis.

Convenant energiebesparing gebouwde omgeving

Het convenant energiebesparing gebouwde omgeving is een afspraak tussen overheid, installateurs en energiebedrijven. Zij hebben de gezamenlijke ambitie om vanaf 2018 in de gebouwde omgeving (zakelijk en particulier) 10 petajoule extra energie te besparen. Deze besparing staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 150.000 huishoudens. De extra subsidie voor duurzame energie en de uitbreiding van de subsidiemogelijkheden voor een tweetal regelingen ondersteunt dit doel.

Extra budget ISDE subsidie

Voor de jaren 2017 tot en met 2020 zal voor de ISDE subsidie in totaal € 160 miljoen extra budget beschikbaar worden gesteld. Via de ISDE kunnen zowel particulieren als zakelijke gebruikers een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Naast het extra budget wordt het voor marktpartijen ook mogelijk om een collectieve voorafgaande aanvraag te doen.

Uitbreiding STEP subsidie

Voor een tweetal subsidieregelingen worden de subsidiemogelijkheden uitgebreid. In de STEP subsidie (Stimuleringsregeling energieprestatie huursector) worden voor (particuliere) verhuurders slimme thermostaten en feedbacksystemen in combinatie met isolatiemaatregelen op basis van de bestaande regeling subsidiabel gemaakt. Bij de Subsidie energiebesparing eigen huis worden ook voor verenigingen van eigenaren slimme thermostaten en feedbacksystemen in combinatie met isolatiemaatregelen subsidiabel.

Energiesubsidie aanvragen?

Wilt u ISDE subsidie, STEP subsidie of een andere energiesubsidie aanvragen? Neem dan contact op met Subsidiebureau Nederland. Wij kunnen de aanvraag op basis van no-cure, no-pay verzorgen.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten