Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Extra subsidie voor asbestsanering

Geplaatst op april 9th, 2018 by Subsidiebureau Nederland

Het doel van de Subsidieregeling Verwijderen Asbestdaken is de sanering van asbestdaken te versnellen, zodat de doelstelling om alle asbestdaken in 2024 verwijderd te hebben kan worden gehaald. In 2024 volgt er een verbod op asbestdaken. De subsidie kan worden aangevraagd door degene voor wiens rekening de verwijdering van het asbestdak komt. Gemeenten en provincies kunnen ook subsidie aanvragen wanneer zij de eigenaar zijn van het gebouw.

Subsidiebudget asbestsanering opgehoogd

Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) heeft onlangs besloten extra subsidie voor asbestsanering beschikbaar te stellen door het subsidieplafond voor het jaar 2018 te verhogen tot € 17,5 miljoen. Het oorspronkelijke subsidieplafond van € 11,3 miljoen wordt naar verwachting in april bereikt.

Wacht niet met aanvragen

Hoewel de subsidieaanvraag binnen zes maanden na afronding van de saneringswerkzaamheden kan worden ingediend, adviseren wij om de subsidieaanvraag zo spoedig mogelijk in te dienen. In 2017 was het beschikbare subsidiebudget namelijk voortijdig uitgeput. Ondanks de extra subsidie voor asbestsanering zal het budget in de tweede helft van 2018 waarschijnlijk opnieuw uitgeput raken.

Asbestsubsidie aanvragen?

Subsidiebureau Nederland is gespecialiseerd in het aanvragen van subsidies. Neem contact met ons op voor meer informatie omtrent het subsidieaanvraagtraject. Dat kan zowel telefonisch (085-3031723), per e-mail of d.m.v. het onderstaande contactformulier.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten