Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Extra financiering voor scale-ups en startups

Geplaatst op oktober 7th, 2017 by Subsidiebureau Nederland

Snelgroeiende startups en scale-ups leveren een belangrijke bijdrage aan het innovatievermogen van Nederland. De overheid en marktpartijen weten dit potentieel steeds beter te waarderen. Recentelijk is tijdens het Startup-fest in Amsterdam bekendgemaakt dat er extra financiering beschikbaar wordt gesteld aan scale-ups en startups.

Bijdrage aan innovatievermogen van Nederland

extra financiering voor scale-ups en startupsDemissionair minister Kamp, Economische Zaken: “Snelgroeiende bedrijven hebben vaak moeite om voldoende financiering uit de markt te halen. Start-ups en scale-ups zijn veelal afhankelijk van risicokapitaal van externe investeerders. Dit nieuwe fonds, dat we samen met het EIF lanceren, moet veelbelovende bedrijven helpen om door te groeien. De producten en diensten die zij daarmee op de markt brengen, dragen bij aan de economische groei, de werkgelegenheid, de productiviteit en het innovatievermogen van Nederland.”

Financiering voor scale-ups

Samen met het Europees Investeringsfonds (EIF) wordt door het ministerie van Economische Zaken financiering beschikbaar gesteld voor scale-ups. Het nieuwe fonds krijgt een omvang van € 100 miljoen en wordt voor de helft gefinancierd door het ministerie van EZ en voor de andere helft door het EIF. In het fonds gaan marktpartijen naar verwachting nog eens € 100 miljoen aan kapitaal investeren.

Extra budget voor startups

In de voorjaarstender van de zogenoemde SEED Capital-regeling zijn 6 nieuwe SEED-fondsen gehonoreerd waarmee € 49,5 miljoen aan extra budget beschikbaar komt voor investeringen in startups. Een sterke stimulans voor startende ondernemingen in innovatieve sectoren als ICT, energie, zorg, agro en voeding. De helft van het budget is afkomstig van het ministerie van EZ en de andere helft van private investeerders die via deze regeling startups ondersteunen.

Subsidiekansen voor scale-ups en startups

Innoverende organisaties hebben toegang tot uiteenlopende innovatiesubsidies. Dit geldt in zekere zin ook voor startups en scale-ups, echter dienen zij vrijwel altijd te beschikken over externe financiering; vanuit de subsidiebijdrage kan het project slechts gedeeltelijk worden gefinancierd en een eigen bijdrage voor innovatieactiviteiten is vaak niet voorhanden.

Tags: , ,

This entry was posted on zaterdag, oktober 7th, 2017 at 10:26 and is filed under MKB-algemeen. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.Both comments and pings are currently closed.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten