Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Eurostars

Eurostars is een Europese subsidieregeling voor marktgerichte R&D projecten van internationaal samenwerkende MKB`ers. Op 1 januari 2014 is Eurostars 2 van start gegaan met een bijna driemaal zo groot budget ten opzichte van het voorgaande programma. Eurostars 2 heeft een looptijd van zeven jaar.

eurostars 2014Doelstelling Eurostars

Eurostars heeft tot doel om Europees ondernemerschap van MKB-bedrijven te stimuleren, door ondersteuning te bieden bij het uitvoeren internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten. Het doel van de subsidieverlening is de time-to-market van nieuwe technologieën te verkorten en de technische risico`s te verkleinen.

Doelgroep MKB

In aanmerking voor een bijdrage komen in Nederland gevestigde ondernemers, onderzoeksorganisaties of een Eurostarssamenwerkingsverband (indien twee of meer binnen Nederland gevestigde partijen bijdragen aan hetzelfde Eurostarsproject).

Eurostars is bestemd voor MKB ondernemingen die minimaal 10% van hun omzet of 10% van hun fte`s inzetten voor toegepast onderzoek en experimentele ontwikkeling. Organisaties die niet aan deze eis voldoen, mogen onder bepaalde voorwaarden toch deelnemen aan projecten van Eurostars-deelnemers. Om in aanmerking te komen zal er altijd sprake moeten zijn van een samenwerking tussen partijen uit ten minste twee Eurostars-landen. In totaal doen er 25 landen mee aan Eurostars 2.

Budget, bijdrage en openstelling

De maximale subsidie per project bedraagt € 500.000. Dit is de maximale gezamenlijke subsidiebijdrage voor de Nederlandse deelnemers binnen een project. Het totale budget voor Eurostars 2 bedraagt € 1100 miljoen. Het Nederlandse budget bedraagt ruim € 18 miljoen per jaar. In 2019 zijn er twee Eurostars tenders. De 2e openstelling loopt van 6 tot en met 18 juni 2019.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over Eurostars 2019 of over andere interessante regelingen voor het MKB? Kijk dan op onze overzichtspagina voor het MKB, of neem direct contact met ons op.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.









   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten