Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Europese subsidies

Nederland is bij uitstek een exportland. Internationaal is er steeds meer handel, en dan in het bijzonder binnen de grenzen van Europa. Dit creëert natuurlijk kansen voor zeer veel organisaties. Daar komt bij dat ondernemers die zich succesvol weten te profileren in Europa ook kansen en voordelen voor Nederland en Europa scheppen. Dit maakt het dat de overheid en de Europese Unie u willen ondersteunen, als het aankomt op het ondernemen over de grenzen.

Aanspraak maken op Europese subsidies is echter geen vanzelfsprekendheid. Om te stellen dat de regelgeving omtrent Europese subsidies omvangrijk is, is een understatement te noemen. Er zijn met betrekking tot Europese subsidies zeer veel gebieden die een brede diversiteit aan organisaties aanspreken.

Dit betekent helaas voor veel ondernemers dat een subsidie niet wordt toegekend, of dat zij niet eens weten dat ze aanspraak kunnen maken op deze ondersteuningen. Zonde, want deze subsidies zijn juist bedoeld om u dat steuntje in de rug te geven, niet alleen zodat u succesvol kunt zijn in het ondernemen in Europa, maar dat Nederland en Europa zelf er het voordeel uit halen.

Ontdek uw mogelijkheden

De gebieden waarop Europese subsidie aangevraagd kan worden zijn zeer talrijk. Van landbouw, visserij en levensmiddelen tot transport zijn er voorbeelden te over waarin er mogelijkheden bestaan tot subsidie. Het valt dan niet te verwachten dat de ondernemer op de hoogte is van elke mogelijkheid en de bijbehorende wetgeving hieromtrent.

Betekent dit dat u daar zeer veel uren aan moet besteden om dit te onderzoeken? Natuurlijk heeft u alle recht en, misschien in mindere mate, de mogelijkheid om dit te doen, echter brengt dit wel een valkuil met zich mee. De aanvraag van deze Europese subsidies zijn niet alleen gebonden aan de vaak ingewikkelde procedures, maar vaak genoeg wordt er ook van u gevraagd om de meer abstracte elementen van uw plan te verantwoorden. Er worden veel subsidieaanvragen ingediend, echter worden er hoge eisen gesteld aan de subsidieaanvraag. Dit betekent ook dat er veel van worden afgekeurd. Het zou ontzettend zonde zijn als uw aanvraag zou worden afgekeurd, terwijl dit ook voorkomen had kunnen worden. U loopt niet alleen de subsidie mis, u bent ook de tijd kwijt die u er in heeft gestoken.

Enkele Europese subsidieprogramma’s:

Subsidiebureau Nederland ziet kansen en weet deze te realiseren

Als landelijk werkend subsidieadviesbureau met klanten in het MKB, de agrarische sector en de non-profit sector bent u bij ons welkom om een vrijblijvend subsidieonderzoek aan te vragen. Wij onderzoeken uw subsidiekansen en gaan vervolgens aan de slag met de subsidieaanvraag.

U bent bij ons niet alleen aan het juiste adres voor de aanvraag van subsidies, ook kunt u bij ons terecht voor fiscale regelingen en vermogensfondsen.

Door onze brede generalistische kennis toe te passen blijft geen subsidiemogelijkheid onbenut. Dit in combinatie met ons netwerk aan specialisten zorgen wij ervoor dat u alle kansen optimaal benut. Als full-service bureau begeleiden wij u van A tot Z, van subsidieonderzoek tot en met de eindverantwoording van de subsidieaanvraag.

Neem dus vrijblijvend contact met ons op en ontdek samen met Subsidiebureau Nederland wat uw mogelijkheden zijn.

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten