Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Europese subsidie MKB

Geplaatst op juli 30th, 2014 by Subsidiebureau Nederland

Het MKB-instrument

europese subsidie mkbVia het mkb-instrument wil de Europese Unie de meest innovatieve kleine ondernemingen met een sterk groeipotentieel financieren. De aanvraagprocedure is eenvoudig, maar alleen de allerbeste projecten kunnen financiële steun verwachten. Welke thema’s voor subsidie in aanmerking komen, valt op te maken uit het Horizon 2020-werkprogramma over “Innovatie in het mkb”.

Eerste resultaten

De Europese Commissie heeft de eerste resultaten bekendgemaakt van haar nieuwe instrument voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Dit instrument, waarvoor € 3 miljard is uitgetrokken, is in het kader van Horizon 2020 geïntroduceerd om innovatieve kleine ondernemingen te helpen hun ideeën uit het laboratorium op de markt te brengen.

In totaal ontvangen 155 kleine en middelgrote ondernemingen uit 21 landen (lidstaten van de EU of met Horizon 2020 geassocieerde landen) elk € 50.000 voor de financiering van haalbaarheidsstudies om hun innovatiestrategie te ontwikkelen. Daarnaast ontvangen de ondernemingen tot drie dagen bedrijfscoaching.

In totaal zijn 2.666 aanvragen voor de eerste subsidies binnengekomen. De geselecteerde ondernemingen worden in augustus formeel in kennis gesteld. Daarna zullen hun namen worden bekendgemaakt door het Uitvoerend Agentschap voor kleine en middelgrote ondernemingen (Easme), dat het programma beheert. – europese subsidie mkb

Meer informatie – europese subsidie mkb

Bent u benieuwd hoe uw organisatie deze en andere subsidieregelingen kan benutten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten