Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Europees Fonds voor Strategische Investeringen

Geplaatst op maart 13th, 2015 by Subsidiebureau Nederland

De EU-lidstaten zijn 10 maart akkoord gegaan met de creatie van een Europees Fonds voor Strategische Investeringen, dat de Europese economie moet aanzwengelen. Het is de bedoeling dat met steun van het nieuwe investeringsfonds EFSI investeerders worden overgehaald hun geld in projecten te steken. Het fonds krijgt de beschikking over een budget van € 21 miljard. De Europese Commissie hoopt dat het EFSI als hefboom werkt en tot investeringen leidt in de hoogte van € 315 miljard.

Europees Fonds voor Strategische Investeringen

Het gebrek aan investeringen is een van de grootste zwaktes van de Europese economie, benadrukte Europees Commissaris Pierre Moscovici in Brussel. Nog steeds liggen de investeringen door de crisis zeker 15% onder het niveau van het piekjaar 2007.

Het voorstel voor het Europees Fonds voor Strategische Investeringen komt uit de koker van de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, en moet vooral particuliere investeerders prikkelen. Het investeringsplan geldt als een van de speerpunten en prestigeprojecten van de commissie-Juncker, die zich wil concentreren op economische groei en het scheppen van banen. Het Europees Parlement moet zich nog uitspreken over de plannen. Bij een groen licht zouden na de zomer de eerste bijdragen kunnen worden verstrekt voor projecten op terreinen als energie, transport en gezondheid. Ook wordt er geld vrijgemaakt voor de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf.

Bron: Trouw, ‘EU-landen akkoord met investeringsplan van 315 miljard’, 10-03-2015

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten