Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling / EFRO 2021-2027

 

Doel: economische verschillen tussen regio’s verkleinen

De Europese Unie (EU) wil de economische verschillen tussen de Europese regio’s verkleinen. Dat doet de EU met het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

EFRO is vooral voor de minder ontwikkelde regio’s in Europa. Maar ook meer ontwikkelde regio’s kunnen het fonds gebruiken. Zij kunnen met het geld de concurrentiepositie en de werkgelegenheid verbeteren.

 

De oude EFRO programmaperiode

 

Nieuw programmaperiode EFRO 2021-2027

 

EFRO regio’s in Nederland

Voor de uitvoering van EFRO-programma’s ontvangt Nederland € 510 miljoen van de Europese Unie (EU). Dit geld is voor de periode 2014-2020. De overheid en andere betrokken partijen moeten minimaal ook € 510 miljoen investeren in deze programma’s. Alleen dan ontvangt Nederland het geld.

Nederland besteedt het geld van EFRO in 2014-2020 aan 2 doelen: innovatie en koolstofarme economie. Daarbij gaat het vooral om duurzame energie en efficiënter gebruik van energie. Het geld is vooral bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Nederland heeft vier EFRO-regio’s:

Noord-Nederland
Oost-Nederland
Zuid-Nederland
West-Nederland

Horizon 2021-2027

 

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten