Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

ESF gemeenten

Geplaatst op maart 21st, 2015 by Subsidiebureau Nederland

Samen met de buurt een methode ontwikkelen om meer mensen uit de wijk aan meer activiteiten gericht op werk te laten deelnemen. Als gemeente met een gemeente uit een andere EU-lidstaat proberen of langdurig werklozen op een andere manier aan werk kunnen worden geholpen. Dit en meer kan dadelijk met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Thema ESF-regeling ESF gemeenten

Naar verwachting kunnen gemeenten vanaf eind april 2015 ESF-subsidieaanvragen indienen voor projecten op het gebied van sociale innovatie en/of transnationale samenwerking. Hiervoor is circa € 5,3 miljoen beschikbaar. ‘Sociale innovatie’ richt zich op projecten binnen de lokale gemeenschap met het oog op arbeidstoeleiding. ‘Transnationale samenwerking’ richt zich ook op arbeidstoeleidingsprojecten, maar dan in samenwerking met een organisatie uit tenminste één andere EU-lidstaat.

Voorbeeldprojecten ESF gemeenten

Als voorbeeld noemt van een sociaal innovatief project noemt Agentschap SZW het “samen met de buurt ontwikkelen van een methode om meer mensen uit de wijk aan meer activiteiten gericht op werk te laten deelnemen.” Wat betreft transnationale samenwerking wordt veel waarde gehecht aan van en met elkaar leren, vooral lidstaten onderling. Bij transnationale samenwerking kan het gaan om sociaal innovatieve projecten, maar dat is niet verplicht.

Aanvragen voor beide type projecten kunnen worden ingediend tot 31 december 2019 of tot het moment waarop het subsidiebudget verdeeld is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze regeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen een eventueel aanvraagtraject op basis van ‘no-cure, no-pay’ verzorgen.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten