Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Energielijst en Milieulijst 2018 open voor voorstellen

Geplaatst op mei 20th, 2017 by Subsidiebureau Nederland

Tot 1 september kunnen ondernemers voorstellen indienen voor de Energielijst 2018 of de Milieulijst 2018. De Energielijst is een overzicht van investeringen die in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek (EIA). De Milieulijst is een overzicht van investeringen die in aanmerking komen voor de Aanwijzingsregeling willekeurige afschrijving en investeringsaftrek milieu-investeringen (MIA/Vamil). De Energielijst en de Milieulijst worden jaarlijks door RVO aangepast op basis van marktinnovaties en ontwikkelingen op het gebied van normen en keurmerken.

Energie Investeringsaftrek (EIA)

energielijst en milieulijstDe Energie Investeringsaftrek (EIA) is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Vamil

De MIA biedt ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen de mogelijkheid tot 36% van het investeringsbedrag in mindering te brengen op de fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de milieueffecten en de gangbaarheid van het bedrijfsmiddel. De Vamil biedt een liquiditeits- en rentevoordeel. Ondernemers die Vamil voor een bedrijfsmiddel toepassen, mogen dit bedrijfsmiddel willekeurig ofwel vrij afschrijven.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om een nieuw energiebesparend of milieuvriendelijk product op de Energielijst of Milieulijst vermeld te krijgen? Neem dan contact met ons op. Uiteraard kunnen wij ook de aanvraag verzorgen voor een product waarin u investeert en dat reeds op de Energielijst of Milieulijst staat vermeld.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten