Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Bedrijven ontvingen € 1.2 miljard WBSO voordeel in 2019

Geplaatst op juli 9th, 2020 by Subsidiebureau Nederland

Nederlandse bedrijven ontvingen in 2019 maar liefst € 1.2 miljard aan voordeel via de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Dat blijkt uit de jaarlijkse rapportage die staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) donderdag heeft gepubliceerd.

Financieel voordeel via de WBSO

WBSO voordeel in 2019De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is Nederlands bekendste innovatiesubsidie. Via de WBSO kunnen bedrijven een deel van de loonkosten en andere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) verlagen. In 2019 hebben ruim 20.000 Nederlandse bedrijven gebruikgemaakt van de WBSO. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de WBSO namens het ministerie van EZK uitvoert, ondersteunde in 2019 ruim 120.000 WBSO-projecten. Bij het merendeel van de goedgekeurde projecten (96%) ging het om de ontwikkeling van een nieuwe product, productieproces of programmatuur/software. Bedrijven behaalden in het afgelopen jaar een voordeel van in totaal € 1,2 miljard. Uit de cijfers blijkt dat het midden- en kleinbedrijf (mkb) goed is vertegenwoordigd; 97% van de aanvragen was afkomstig van het mkb.

De volledige jaarrapportage is gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/04/innovatieve-bedrijven-halen-12-miljard-euro-voordeel-uit-wbso-regeling.

Overige WBSO-voordelen

Wist u dat de WBSO naast de besparing op de kosten van research & development nog andere voordelen oplevert? Lees er meer over in onze blog ‘Vier redenen om de WBSO aan te vragen‘.

WBSO aanvragen?

Wilt u WBSO aanvragen? Subsidiebureau Nederland heeft de afgelopen jaren als intermediair veel expertise opgebouwd met het aanvragen van de WBSO en het optimaliseren van het WBSO voordeel voor haar klanten. Neem contact met ons op om de subsidiemogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten