Subsidievraag? Bel  085 303 17 23 

Bedrijfsleven haalt meer voordeel uit WBSO

Geplaatst op juni 2nd, 2017 by Subsidiebureau Nederland

Nederlandse ondernemers, waarvan 97 procent afkomstig uit het MKB, hebben vorig jaar 1,2 miljard euro voordeel gehaald uit de innovatieregeling WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Dit is een stijging van 22 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarrapportage die minister Kamp van Economische Zaken vandaag heeft gepubliceerd. Met de WBSO kunnen ondernemers meer onderzoek doen om vervolgens deze innovaties te ontwikkelen tot succesvolle producten en diensten. In totaal maakten vorig jaar 22.330 bedrijven gebruik van de WBSO om hun onderzoek en ontwikkeling (R&D) te bevorderen. De regeling is in 2016 verder aangescherpt en nog meer gericht op concrete innovatieactiviteiten Bron: rvo.nl

WBSOWBSO interessant voor uw bedrijf?

De WBSO innovatiesubsidie wordt door een groot aantal bedrijven uit verschillende branches en sectoren benut. Ontwikkelt uw bedrijf een nieuw product, productieproces of programmatuur (software)? Dan is de kans groot dat u gedurende de prototype fase gebruik kunt maken van de WBSO. Vaak komen ondernemers achteraf, wanneer het prototype is uitontwikkeld, tot de conclusie dat zij van de WBSO gebruik hadden kunnen maken.  Dat is zonde, want de regeling kan een aanzienlijke besparing opleveren tot wel €15,60 per uur dat wordt besteed aan speur- en ontwikkelingswerk (R&D). voordeel opleveren wanne. De WBSO moet voorafgaand aan de urenbesteding worden aangevraagd. Het is mogelijk om WBSO aan te vragen voor een reeds gestart project.

Meer informatie

Wilt u gebruikmaken van de WBSO en de subsidieaanvraag uitbesteden aan een specialist? Neem dan direct contact met ons op, zodat wij uw kansen met betrekking tot de WBSO kunnen inschatten. De subsidieaanvraag kan op basis van no-cure, no-pay worden verzorgd.

Neem contact op

  Direct regelen

  Aanmelden voor de nieuwsbriefVul de gratis SubsidieScan in
  Gratis SubsidieScan

  Aan de hand van onze gratis SubsidieScan kunnen wij een inschatting maken van de subsidiekansen voor uw organisatie. Vul de gegevens zo volledig mogelijk in en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

   Aanvullende informatie, zoals een businessplan of een projectplan, kunt u als bijlage meesturen.
   Maximaal 7mb


   Sluiten